Aproape toate activitățile din Marea Britanie se vor opri luni

0
251

O mare parte a economiei din Marea Britanie se va opri luni pentru înmormântarea reginei Elisabeta a II-a. Guvernul a declarat această zi sărbătoare oficială pentru a permite oamenilor să-i aducă un ultim omagiu reginei, ceea ce înseamnă că toate băncile, Bursa de Valori din Londra, birourile publice și majoritatea afacerilor vor fi închise, relatează CNN Business.

Ziua de luni diferă în alte moduri de majoritatea sărbătorilor legale din Marea Britanie. Astfel, afacerile din domeniul ospitalității și cele de vânzare cu amănuntul, care de obicei rămân deschise pentru a profita de pe urma creșterii cererii, își închid porțile din respect pentru regină.

Însă, încetinirea activităților comerciale ar putea afecta economia Regatului Unit într-un moment dificil. O sărbătoare publică de două zile în iunie pentru a marca cei 70 de ani ai Reginei pe tron ​​a contribuit la o scădere cu 0,6% a producției economice în acea lună, potrivit Oficiului pentru Statistică Națională.

Danni Hewson, analist la firma de investiții AJ Bell, a declarat pentru CNN Business că, deși a fost dificil de estimat impactul economic, Regatul Unit „se îndreaptă deja spre o recesiune, așa că orice impact asupra productivității va avea un preț”.

Aproape toate activitățile din Marea Britanie se vor opri luni

Lasă un răspuns