AcasăFashionMarea Britanie vrea să înăsprească sistemul de azil

Marea Britanie vrea să înăsprească sistemul de azil

-

Guvernul britanic a prezentat miercuri o reformă a sistemului de azil care prevede să nu se mai acorde aceleaşi drepturi persoanelor care au intrat în ţară în mod legal sau ilegal, o măsură promisă în urma Brexit-ului şi considerată ”inumană” de Crucea Roşie, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În faţa deputaţilor din Camera Comunelor, ministrul de Interne Priti Patel şi-a prezentat proiectul ca ”cea mai importantă revizuire a sistemului nostru de azil din ultimele decenii”.
Descris drept ”corect, dar ferm”, proiectul are ca scop descurajarea imigraţiei ilegale şi intenţionează să trateze solicitanţii de azil în mod diferit, în funcţie de modul în care au ajuns în ţară, legal sau ilegal.

”Mulţi oameni care ajung ilegal în Regatul Unit au traversat o ţară sigură precum Franţa, unde ar fi putut şi ar fi trebuit să solicite azil”, a subliniat ministrul, care intenţionează să descurajeze aceste sosiri ilegale.

ma mult la    /www.stiripesurse.ro/

Lasă un răspuns

Must Read

16 ani de la uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, împușcată chiar de...

Anna Politkovskaia a fost un aprig critic al Kremlinul, mai ales al războiului sângeros din Cecenia şi al liderului său pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. Ea...

Descoperă mai multe la Scoția ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura