Ministrul danez al apărării: Sunt mândru că Danemarca va dona, alături de Olanda, avioane de luptă F-16 Ucrainei

1
317
Olanda şi Danemarca au transmis că vor oferi avioane de luptă F-16 Ucrainei, un anunţ mult aşteptat, care a venit duminică şi despre care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că va fi o motivaţie importantă pentru forţele ţării sale, care sunt implicate într-o contraofensivă dificilă împotriva Rusiei, relatează Associated Press.
Calendarul de livrare a avioanelor depinde de cât de repede sunt pregătite echipajele şi infrastructura ucrainene pentru puternicele avioane de fabricaţie americană, i-a spus premierul olandez Mark Rutte lui Zelenski, în timp ce vizitau o bază aeriană olandeză. Ucraina pleda de mult timp pentru acest avion de luptă sofisticat care să-i ofere un avantaj în luptă. Kievul a lansat recent o contraofensivă mult aşteptată împotriva forţelor Kremlinului, dar fără acoperire aeriană, punându-şi trupele în bătaia aviaţiei şi artileriei ruseşti.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/ministrul-danez-al-apararii-sunt-mandru-ca-danemarca-va-dona-alaturi-de-olanda-avioane-de-lupta-f-16-ucrainei-2472329

1 COMENTARIU

  1. Eu sunt incantata sa aflu ca Olanda si Danemarca au decis sa ofere avioane de lupta F-16 Ucrainei acesta fiind un anunt mult asteptat! Aceste avioane vor fi un avantaj semnificativ pentru fortele ucrainene, in lupta impotriva Rusiei. Este minunat sa vedem ca Olanda si Danemarca se alatura aliatilor si joaca un rol important pentru a ajuta Ucraina in acest conflict. Felicitari UE!

Lasă un răspuns