Rusii din Letonia care nu vorbesc limba tarii vor fi „expulzati fortat”, anunta Riga. Numerosi rusi au inceput sa ia lectii de limba letona

0
167

Numerosi rusi aflati in Letonia au inceput sa ia lectii pentru a invata limba tarii gazda pentru a nu fi deportati. Cetatenii rusi sub 75 de ani care nu trec testul de limba pana la sfarsitul anului vor avea la dispozitie un termen rezonabil pentru a pleca, a anuntat Ministerul de Interne.

Intr-un zgarie-nori stalinist care domina orizontul capitalei Letoniei, zeci de rusi in varsta asteapta sa dea un test de baza de limba letona, ca dovada a loialitatii fata de tara in care traiesc de zeci de ani, transmite Reuters.

Tinand in mana pasapoarte rusesti rosii, participantii, majoritatea femei, isi citesc notitele pentru o revizuire de ultim moment, temandu-se ca ar putea fi expulzati din tara baltica daca nu reusesc.

Sa vorbesti rusa in loc de letona nu a fost o problema pana acum, dar razboiul din Ucraina a schimbat situatia. Campania electorala de anul trecut a fost dominata de intrebari legate de identitatea nationala si de preocupari legate de securitate.

Guvernul cere acum un test de limba celor 20.000 de persoane din tara care detin pasapoarte rusesti, in majoritate femei si persoane in varsta, deoarece loialitatea cetatenilor rusi este ingrijoratoare, a declarat Dimitrijs Trofimovs, secretar de stat la Ministerul de Interne.

mai mult la

Rusii din Letonia care nu vorbesc limba tarii vor fi „expulzati fortat”, anunta Riga. Numerosi rusi au inceput sa ia lectii de limba letona

Lasă un răspuns