​Parlamentul scoțian a votat marți un proiect de lege prin care se propune ca femeile să aibă acces în mod gratuit la absorbante și la produse de igienă intimă. Proiectul de lege a primit 112 voturi pentru, o abținere și niciun vot împotrivă, scrie CNN.

Urmează ca proiectul de lege să treacă acum prin cea de-a doua etapă, unde membrii parlamentului scoțian pot propune amendamente înainte ca acesta să fie examinat definitiv în etapa a treia.

Proiectul de lege își propune să lupte împotriva sărăciei, a stigmatizării femeilor în perioada menstruației și împotriva impactului pe care ciclurile mensutrale îl au asupra educației.

„Menstruația este ceva normal, a spus Monica Lennon, membră a Paridului Laburist din Scoția și inițiatoarea legii. Accesul universal gratuit la tampoane ar trebui să fie, de asemenea, normal.”

„Din anumite motive, produsele mensutrale sunt considerate de unii drept un lux, un lux pentru care femeile ar trebui taxate”, a spus Alison Johnstone, membră a parlamentului în timpul dezbaterii. „De ce în 2020, hârtia igienică

mai mult la www.hotnews.ro

Lasă un răspuns